Pepparkaks cupcakes
Julen är här, 1 dec och första advent.
Nu kan man börja mixa med julsmaker i bakningen! Riktigt kul. Här kommer ett recept på suuupergoda pepparkakasmuffins med vaniljfrosting,knäck och brända mandlar.
Pepparkaksmuffins
250 g rumstemperat smör
2 dl strösocker
3 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl (250g)
3 msk pepparkakskrydda
(eller 1 msk kanel, 1 tsk nejlikor, 1 tsk ingefära)
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl strösocker
3 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl (250g)
3 msk pepparkakskrydda
(eller 1 msk kanel, 1 tsk nejlikor, 1 tsk ingefära)
1 tsk bakpulver
4 ägg
4 tsk mjölk
Cream cheese frosting
50 g smör
200 g philadelfiaost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
200 g philadelfiaost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smörkola
1 dl grädde
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
20 g smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
20 g smör
Brända mandlar
100 g mandlar
1,5 dl florsocker
1,5 dl florsocker
1 tsk kanel
Sätt på ugnen på 175 grader
Blanda alla ingredienser till muffinsen och fördela smeten i formar. (räckte till ca 20 st)
Grädda i ungen i 20 min.
Gör smörkolan. Koka upp alla ingredienser förutom smöret och koka i 3 min. Ha sedan i smöret och låt svalna.
Hur ni gör brända mandlar hittar ni HÄR
Spritsa på frostingen på muffinsen med en stor sprits (tyll). Häll på smörkolan och strö över hackad mandel.
Kommentarer
Trackback