Cookie monster
Dessa underbara muffins har jag gjort!
Prova du också!!
Prova du också!!
Ingredienser
Muffin
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
1,5 dl kaffe
3,5 dl mjöl
Muffin
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
1,5 dl kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g choklad
Vanilj frosting
100 g philadelphia
60 g rumstemp. smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Topping
1 påse kokos
10 droppar blå karamellfärg
1 påse minkyssar
1 paket maryland kakor
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g choklad
Vanilj frosting
100 g philadelphia
60 g rumstemp. smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Topping
1 påse kokos
10 droppar blå karamellfärg
1 påse minkyssar
1 paket maryland kakor
Börja med muffinsen: Vispa ägg, strösocker & vaniljsocker vitt & pösigt.
Smölt smöret, häll i gräddfilen & kaffet och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt för sig och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen & smält den i ett vattenbad. Häll sedan i den smälta chokladen i smeten och blanda försiktigt.
Häll upp smet i muffinsformar, fyll med ca 2/3 smet. Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter
Frostingen: Vispa smöret krämigt. Tillsätt philadelphian och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljen och florsockret lite i taget och vispa sedan till en slät massa.
Toppingen: Häll kokosen i en plastpåse och tillsätt några doppar karamellfärg. Knyt i hop påsen (!) och skaka till all kokos fått blå färg. Sätt sedan kokosen på cupcakesen och "stoppa i" en kaka och två mintgodisar som ögon. Jag hade inga minkyssar så gjorde ögon av mandelmassa och droppa choklad på!
Smölt smöret, häll i gräddfilen & kaffet och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt för sig och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen & smält den i ett vattenbad. Häll sedan i den smälta chokladen i smeten och blanda försiktigt.
Häll upp smet i muffinsformar, fyll med ca 2/3 smet. Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter
Frostingen: Vispa smöret krämigt. Tillsätt philadelphian och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljen och florsockret lite i taget och vispa sedan till en slät massa.
Toppingen: Häll kokosen i en plastpåse och tillsätt några doppar karamellfärg. Knyt i hop påsen (!) och skaka till all kokos fått blå färg. Sätt sedan kokosen på cupcakesen och "stoppa i" en kaka och två mintgodisar som ögon. Jag hade inga minkyssar så gjorde ögon av mandelmassa och droppa choklad på!
Kommentarer
Trackback