Banoffee pie

Anledningen till att jag lägger ut denna är för att jag tycker Banoffee pie är något av det gooodaste som finns!!
Alla olika smakar är smaker som jag bara älskar! Och den är hur lätt som helst att göra!
 
Ingredienser
Kexbotten
400 g digestivekex
175 g smör

Fyllning/Topping
800 g sötad kondecerad mjölk
3 st bananer
4 dl vispgrädde
chocklad till garnering

Kexbotten
Sätt ungnen på 175 grader.
Smält ner smöret och krossa sedan kexen i en mixer till småsmå smulor och häll sedan i det smälta smöret.
Blanda tills "degen" går ihop.
Pressa ut blandningen över hela botten och kanterna i en pajform. 
Grädda i 10 min och låt sen svalna!

Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare kolasås. Ta upp burkarna och låt dem svalna.

Vispa grädden fluffigt och skiva bananen i lagom stora bitar. Häll i kolasåsen i pajformen och lägg sedan över bananen. Täck hela pajen med grädden och avsluta med räfflad choklad ovanpå!
 
Tips. Detta är ett super enkelt recept! Man kan göra det ännu enklare om man köper färdig kolasås istället för att koka kondecerad mjölk, Det blir lika gott, det kan jag lova! Om du inte är ett stort fan av banan kan du istället lägga i kolasåsen, grädde och lägge tex hallon eller blåbär ovanpå. 
Man kan använda detta som tårta också om man använder en form med borttagbara kanter! Då kan man istället lägga mer krut på garneringen!!

Cookie monster


 
Dessa underbara muffins har jag gjort!
Prova du också!!

Ingredienser
Muffin
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
1,5 dl kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g choklad

Vanilj frosting
100 g philadelphia
60 g rumstemp. smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Topping
1 påse kokos
10 droppar blå karamellfärg
1 påse minkyssar
1 paket maryland kakor
 
Börja med muffinsen: Vispa ägg, strösocker & vaniljsocker vitt & pösigt.
Smölt smöret, häll i gräddfilen & kaffet och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt för sig och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen & smält den i ett vattenbad. Häll sedan i den smälta chokladen i smeten och blanda försiktigt.
Häll upp smet i muffinsformar, fyll med ca 2/3 smet. Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter 

Frostingen: Vispa smöret krämigt. Tillsätt philadelphian och vispa fluffigt. Tillsätt vaniljen och florsockret lite i taget och vispa sedan till en slät massa.

Toppingen: Häll kokosen i en plastpåse och tillsätt några doppar karamellfärg. Knyt i hop påsen (!) och skaka till all kokos fått blå färg. Sätt sedan kokosen på cupcakesen och "stoppa i" en kaka och två mintgodisar som ögon. Jag hade inga minkyssar så gjorde ögon av mandelmassa och droppa choklad på!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0