Proteinmuffins

Har gjort 2 olika proteinmuffins tills ingredienserna tog slut så kan inte pröva nå nytt för tillfället.
Så ni får det receptet som jag gjorde sist!
 
 
Chokladproterin muffins
2 dl havregrynsmjöl ( mixa havregryn till mjöl/mindre gryn)
1 dl proteinpulver med chokladsmak
0,5 dl kako
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl sötning ( honung, socker, stevia OBS använder ni stevia, ta lite i taget och smaka av vart efter)
1 msk kokos olja
1 dl mjölk
2 msk jordnötsmör
 
jordnötsmör/kokos/nötter
 
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser och födela i 4 muffinsformar.
Ha på valfri topping och grädda i 15 min.

Hela sverige bakar

Jag har sökt till hela sverige bakar! Gjorde det förra året med men kom inte med. Var inte tillräckligt förberedd! Men i år var jag det. Dock så är jag inte så förhoppningsfull i år. Känns inte som att jag är tillräckligt bra
 
Bakade protein muffins på whey 100 chokladsmak. Dock blev jag inte riktigt nöjd med smaken, men dem var goda! Ska pröva o göra dem igen när dem andra är slut, så ska jag mixa lite med receptet så får ni det då!
Var i alla fall med chokladsmak med jordnötsmör! nom, älskar jordnötsmör!!!
 

Fröknäcke

Något jag tycker är sjuukt gott är fröknäcke! Jätta gott att äta med philadelphia på, mums!
Jag använde bara mörka frön så bördet blev ganska mörkt men man kan ju använda vita sesamfrön eller vilka frön som hellst som man tycker är gott
 
Fröknäcke
0,5 dl sesamfrön ( jag använde svarta)
1 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
2 dl majsolja
2 dl kokande vatten
0,5 dl olja
flingsalt
 
Gör såhär;
Sätt ugnen på 150 grader, jag använde undervärme+varmluft
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Ha i vattnet och oljan och rör till en deg.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt och kavla ut så tunt du kan. ( lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen när du kavlar så fastar det inte)
Skär skåror i degen efter hur stora bitar du vill ha. Ha sedan på flingsalt och tryck in lite försiktigt i degen
Grädda i ugnen i 45 min.
 

Daimtårta

Gjorde min 20 års födelsedagstårta, det blev en daimtårta! Gjorde som vanligt min egna tårta och den blev superbra! Två mandel/marängbottnar med smörkräm imellan toppat med chokladgrädde och daim
Tog dock flera bilder men..dem tycks försvunnit...
 
Mandel&marängbottnar 2st
8 äggvitor
4 dl socker
200 g malen mandel
 
Smörkräm
200 g margarin/smör
5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
 
Chokladgrädde
3-4 dl grädde
6 äggulor
1,5 dl socker
1,5 tsk kako
 
2 dubble daim
lite maraboue choklad ( om man vill)
 
Gör såhär;
Börja med bottnarna.
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa äggvitorna och sockret tills det blir lent och fluffigt, som maräng.
Häll i den malna mandeln och blanda försiktigt.
bakplåtspappra två formar med löstagbara kanter(viktigt). Grädda i 30-40 min tills dem fått en bra brun färg ( du kan göra detta två gånger om du inte har två formar)
 
Börja med smörkrämen. Vispa ihop alla ingredienser tills du fått en fluffig smörkräm.
Gör sedan grädden, Vispa grädden.
Blanda äggulor och socker pösigt, Blanda i kakon.
Blanda sedan ihop med grädden.
 
Lägg en botten på ett fat .Spritsa på smörkräm och hacka en daim och strö över. Lägg på nästa botten. spritsa eller spackla på grädde hur du vill, lägg på den andra hackade daimen och ha på smält choklad.
 
 
RSS 2.0