Crème Brûlée

Gjorde creme brulee för första gången. Det var jätte lätt. Trodde det var mycket svårare.
Och gott blev det också!
 
Ingredienser
5 äggulor
5 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl socker
1 vaniljstång
 
Gör såhär;
Sätt ugnen på 95 grader varmluft.
Blanda alla ingredienser och skrapa ur fröna ur vaniljstången.
( jag använde 4 dl grädde och 2 dl mjölk och använde mig av krossad vaniljstång på burk)
Häll upp i formar. Beroende på hur stora portioner du vill ha. Stora portioner räcker det till fyra st (det gjorde jag) Annars kan du göra sex stycken små portioner.
Ställ på en plåt och grädda i ca 2h. Dem är klara när dem är som gele när man skakar på dem.Alltså inte för lösa.
Ställ i kylskåp i minst 4 h, helst över natten.
 
Strö på strösocker ovanpå och bränn av med brännare. Har ni ingen sådan kan ni sätta ugnen på full effekt på grill. och ställa in dem med öppen lucka och bränna sockret.
Tips; Bränn av sockret lite lätt. Vänta 15 sekunder och bränn igen. Låt dem sedan stå i 5 min så sockret hinner stelna så man får en knaprig yta.

Chocolate chip cookies med lime

Kunde inte tänka mig att det skulle bli gott med lime i kakorna men det blev faktikst jätte gott! Jätte gott och enkelt recept på mumsiga kakor!
 
chocolate chip cookies med lime
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g choklad ( vilken sort ni vill)
Skal av 1 lime
 
Gör såhär;
Vispa smör,sockret och äggen krämigt.
Ha i den torra ingredienserna och rör noga.
Hacka chokladen i bitar pch blanda i smeten.
Sen finns det 2 sätt att göra nästa steg på;
1; häll smeten på pakplåtspapper och forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter, och lägg in i frysen tills degen stelnat. Skär sedan cm stora bitar och lägg på bakplåtspapper
2; Klicka ut degen på bakplåtspapper 
Grädda i 180 grader i ca 10 min
 

Choklad Cupcakes med Hallonfrosting och Chokladfyllning

Idag bestämde jag mig för att helt och hållet improvisera en cupcake. Blev en chokladmuffins med chokladfyllning och hallonfrosting, Som jag helt enkelt bara blanda ihop av det jag hade hemma! Ska försöka göra göra ett recept som..ungefär matchar det jag hade i. Jag använde nämligen inga mått.
 
Chokladmuffins
140 g smör
1,5 dl socker
3 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
 
Chokladfyllning
2 dl grädde
20 g choklad
50 g nutella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Hallon frosting
50 g smör
50 g philadelphia
1 dl hallon
4-5 dl florsocker
 
Gör såhär;
Sätt på ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen.
Ha i den torra ingredienserna och blanda noga.
Dela upp i 10 formar och grädde i ca 20 min.

Vispa grädden.
Smält chokladen och blanda i nutella,florsocker och vaniljsocker.
Vänd ner i grädden. Ställ i kylen
 
Koka upp hallonen så att hallonen blir mjuka. Sila bort kärnorna.
Vispa smör,philadelphia och florsocker. Ha i hallonsaften.
 
Gör ett hål i muffinse i spritsa in chokladfyllningen. Spritsa sedan på hallonfrostingen ovanpå.
 
 

Mousse tårta

Gjorde en enkel snabb tårta i brist på tid!
För första gången i världshistorian blev min botten rak på ytan! fantastiskt!! Var jäätte noga med att blanda ihop alla ingredienser, tex bakpulvret så det var jämnt födelat.. Så fick jag inviga mitt tårtfat med snurrplatta, så bra när man ska dekorera!
Jag hade bara i 3 gelatinblad i vaniljmousse för trodde den skulle bli jätte hård annars, men nu blev den jätte lös istället så kunde inte rikigt dekorera som jag ville. Så ha i så mycket som det står i receptet!
 
Vaniljbotten
3 st Ägg
2,5 dl socker
3 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
1 dl Mjölk eller vatten 
50 Smör
 
Hallonmousse
5 dl hallon
1-2 st gelatinblad
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocke
2,5 dl vipsgrädde
 
Vaniljmousse
200 g philadelphia 
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
5 gelatinblad
 
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175grader.Smöra och bröa en form.
 Vispa ägg och socker pösigt.
Ha i resten av alla torra ingredienser. Värm smöret och mjölken i en kastrull.
Ha i den varma mjölken och blanda. Ställ sedan snabbt in kakan i ugnen och grädda i 35-45 min.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm hallonen och sockret i en kastrull tills hallonen brytits ner.
Sila bort alla kärnor och ställ tillbaka såsen på plattan. Smällt i gelatinbladen i såsen och låt svalna. Ha då i vaniljsockret.
Vispa grädden och häll långsamt i hallonsåsen och blanda väl. låt stå i kylen en stund.
 
Blanda philadelphian, yoghurten,socker och vaniljsocker. Vispa 2 dl av grädden.
Lägg geltainbladen i kallt vatten.
Häll resten av grädden i en kastrull och värm den. smällt i gelatinbladen i grädden.
Blanda den varma grädden med den vispade och blanda sedan i det i philadelphia röran. Låt stå i kylen.
 
Dela kakan på mitten. Ha i hallonmousse i mitten. Ta på locket. Täck och dekorera tårtan med vaniljmoussen och alternativ med bär och choklad.
RSS 2.0