Snickers-kladdkaks-muffins

Ojojoj säger jag bara. Dem här godingarna alltså! helt sinnesjukt goda!! Jordnötter,choklad och kola, perfekt kombo! Rekomenderar starkt!
 
Snickers-kladdkaks-muffins
100 g margarin
2 ägg
2  ½ dl socker
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad
2 msk jordnötssmör
 
½ burk Dulce de Leche ( Färdigkokt kondencerad mjölk )
 

Gör såhär:
Smält margarinet och hacka chokladen. Lägg i chokladen i margarinet tills den har smält och rör även ner jordnötssmöret. 
Vispa ägg och socker tpösigt
Blanda de torra ingredienserna och vispa dem sedan med det margarinchokladen och socker- och äggblandningen. 
Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet . Gör ett hål i mitten av smeten i varje form och klicka i en tesked dulce de leche i varje hål. 
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. 
 
Du kan toppa med tex smält choklad och jordnötter!

Bär muffins med vit choklad frosting

Dem här bärmuffinsarna är mina favoriter förutom chokladmuffins såklart! Jätte goda och jätte lätta att göra, dem är så goda så dem egentligen inte behöver frosting, men kände att jag skulle lyxa till det lite!
 
 
Bär muffins
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl yoghurt/fil/mjölk
0,5-1 dl smör
0,5 dl kokos
1,5 dl valfria bär
 
Vit choklad frosting
100 g vit choklad
100 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphia
 
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i mjöl och bakpulver
Tillsätt smält smör och yoghurten/filen/mjölken.
Blanda sist i kokosen och bären.
Häll upp i formar och grädda i 15 min.
 
Medans muffinsarna är i ugnen kan man börja med frostingen,
Smält choklden och låt den svalna.
Vispa smör och florsocker
Tillsätt vaniljsockret och philadelphian
Blanda till sist i chokladen
 
 

Mustasch tårta

Min pappa fyllde år i lördags. Men han var inte hemma då så vi har inte ritkigt firat honom. Så idag bakade jag en tårta som verkligen passade honom. En mustasch tårta, då han själv bär en ganska ståtlig sådan.
Den blev verkligen.. JÄTTE god. Bästa tårtan jag gjort! Mums!
Bottnarna tänker jag inte skriva ner recepten på. Jag hade en choklad botten och en vanlig vaniljbotten. Sånna recept hittar man lätt på internet. Men hur jag formade den kakan kan jag berätta.
 Och ndem SJUKT goda krämerna tänker jag skriva ner receptet på!
 
Såhär formar du runda bottnar till en mustasch;
Så lätt som att du bara skär ett jing och jang spår mitt i kakan så skapar du en mustasch genom att lägga den ena delen med toppen upp och den aldra vänder du upp och ner på.
 
Chili Mousse
4 dl vispgrädde
3/4 dl brun farinsocker
1 1/3 tsk chiliflakes
160 g mörk choklad
2 äggulor
 
Dark chocolate fudge frosting ( jag gjorde halva)
1 dl  kakaopulver
1 dl vatten
340 g mjukt smör
1 1/3 dl florsocker
450g mörk choklad
 
Gör såhär;
Börja att göra Chili moussen som helst ska göras dagen innan!!!!
Värm grädden, sockret och chili flakesen tills sockret smält. 
Låt svalna 1 min och sila sedan bort flakesen. Ställ in i kylen i ca 8h men helst över natten.
Vispa upp grädden så man kan vända upp och ner på den burken. 
Smält chokladen och blanda i äggen, låt svalna lite. Blanda i 1/3 av grädden i chokladen. Och blanda försiktigt ihop med resten av grädden.
 
Gör frostingen medans bottnarna svalnar. 
Smält chokladen, låt svalna.
Vispa smör och florsocker fluffigt.
koka vattnet och blanda i kakaon,
Ha i chokoladen och kakaoblandingen i smöret och ställ det för att hårdna till i kylen.
 
 
RSS 2.0