Choklad Cupcakes med kokosmaräng

Idag pröva jag göra maräng frosting som jag smaksatte med kokosextrakt! Kanske låter gott..men det var inte riktigt en stor hitt. Men muffinsarna blev riktigt goda! Har gjort dem förut, receptet hittar du här; Choklad muffins
 
 
 
Maräng frostning
1 1/3 dl socker
1/2 dl vatten
1 äggvita
lite citron
1/2 tsk vaniljsocker
ev kokosextrakt
 
Vispa äggvita och vaniljsocker till hårt skum. Koka upp socker och vatten och häll droppvis detta över äggviteskummet samtidigt som du vispar på full hastighet. Häll ner lite i taget tills allt är slut. Vispa till marängen kallnat och är tjock, du skall kunna vända bunken upp och ner. Skulle den inte tjockna ställer du bunken i vattenbad och fortsätter vispa tills marängen tjocknat. Sedan vispar du den kall. Häll sist i kokosextraktet. Häll upp i spritspåse och låt vila en liten stund i kylskåpet innan du spritsar
 

whoopies

För er som inte vet vad Whoopies är så är det två kakor som sitter ihop med en kräm emellan!
Jag skulle ha gjort Chocolate chip cookie whoopies men hade tyvärr ingen choklad hemma, men då gjorde jag choklad/kaffe whoopies istället med en jordnöts/choklad kräm i mitten. Så jag kommer skriva ut båda recepten så får ni välja vad ni vill göra.
Dem här blev i alla fall supergoda och MÅSTE drickas med ett iskallt glas mjölk, mums!
 
 
 
Ingredienser
1.Chocolate chip cookie whoopies
100cg smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
(1 tsk malen ingefära)
100 g choklad
 
2.Choklad whoopies
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3,5 dl mjöl
3 msk kaffe
1 ägg
1/2 dl kakao
1 dl creme fraíshe 
 
Peanutbutter frosting
1 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kako
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphia
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa smör,socker och sirap krämigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ihop det med smörsmeten.
Hacka chokladen och knåda in de försiktigt i degen. 
Rulla till små bollar och lägg på bakplåtspapper.
Grädda 12-15min
 
2. Sätt ugn på 175 grader.
Vispa smör och socker fluffigt. 
Häll i de torra ingredienserna och vispa i ca 1 min.
Häll ägg, kaffet och creme fraishen i en bunke och vispa tills det blandats. 
Häll i det i sockersmeten och vispa tills det blandats. 
 
Rulla till små bollar och lägg på bakplåtspapper.
TIPS; doppa händerna i kallt vatten med jämna mellanrum så fastnar inte degen lika lätt på fingrarna.
Grädda 12-15min
 
Blanda alla ingredienser förutom philadelphian. Häll till sist i philadelphian och vispa krämigt.
Ta en spatel när kakorna har svalnat och fyll dem med frostingen.
 
RSS 2.0