Banoffee pie

Anledningen till att jag lägger ut denna är för att jag tycker Banoffee pie är något av det gooodaste som finns!!
Alla olika smakar är smaker som jag bara älskar! Och den är hur lätt som helst att göra!
 
Ingredienser
Kexbotten
400 g digestivekex
175 g smör

Fyllning/Topping
800 g sötad kondecerad mjölk
3 st bananer
4 dl vispgrädde
chocklad till garnering

Kexbotten
Sätt ungnen på 175 grader.
Smält ner smöret och krossa sedan kexen i en mixer till småsmå smulor och häll sedan i det smälta smöret.
Blanda tills "degen" går ihop.
Pressa ut blandningen över hela botten och kanterna i en pajform. 
Grädda i 10 min och låt sen svalna!

Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare kolasås. Ta upp burkarna och låt dem svalna.

Vispa grädden fluffigt och skiva bananen i lagom stora bitar. Häll i kolasåsen i pajformen och lägg sedan över bananen. Täck hela pajen med grädden och avsluta med räfflad choklad ovanpå!
 
Tips. Detta är ett super enkelt recept! Man kan göra det ännu enklare om man köper färdig kolasås istället för att koka kondecerad mjölk, Det blir lika gott, det kan jag lova! Om du inte är ett stort fan av banan kan du istället lägga i kolasåsen, grädde och lägge tex hallon eller blåbär ovanpå. 
Man kan använda detta som tårta också om man använder en form med borttagbara kanter! Då kan man istället lägga mer krut på garneringen!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0