rabarb-och-vaniljbullar

Jag är inte väldens bästa på och baka just bullar, mina burkar oftast bli lite torra osv! haha! Men idag prövade jag och göra Solbullar fast med rabarb och vanilj i, och dem blev jätte goda och saftiga! mums! 
 
Ingredienser
Bulle
3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
150 g smör
1 ägg
1 1/2 dl socker
en nypa salt
ca. 10 dl mjöl
 
Rabarberkompott
250 g rabarber
0,5 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
3 msk vatten

Vaniljkräm
(Fuskis, fy skam) Använde färdig marsan 
 
Börja med bullen. Värm mjölken till 37 grader och ha i jästen och sockret och rör om tills det lösits upp sig.
Häll i smör,ägg och salt i en bunke och vispa pösigt. Ha sedan i mjölken och rör om lite snabbt.
Ha i lite mjöl i taget, det är olika mått peroende på vad man har för mjöl. Degen ska fortfarande vara lite kletig.
Låt degen vila under duk i 1h. 
TIPS; Ha dubbla handdukar så bildas det mer värme och degen jäser bättre.
Under tiden den jäser kan du börja med rabarberkompotten. Skala och skär rabarberna i 2 cm långa skivor. Ha i alla ingredienser i en kastrull och koka på låg värme tills rabarberna delar på sig.
Gör sedan marsanen, 3-4 portioner räcker.
När degen jäst, arbeta ihop degen försiktigt och dela upp degen i ca 15 små bullar. (Jag fick 14 st)
Rulla dem till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper på och låt jäsa i 30 min.
Gör ett hål och häll i krämen och rabarberna och pensla med ägg (inget måste).
Skjuts in i ugnen på ca 200-225 grader i 5-7 min, tills dem fått fin färg.
Låt svalna på galler och pudra över florsocker.

Dammsugare

Nu har jag äntligen testat och göra dammsugare! Var inte speciellt svårt men tog ett tag att göra!
Dem blev riktigt riktigt goda! Ni måste bara testa och göra egna! Kolla gärna på bilderna så förstår ni bättre hur ni ska gå tillväga! ( dock ser den första bilden inte så fräsch ut..)
 
 

Ingredienser
Dammsugare
500 g sockerkaka/muffins
150 g rumstemp smör
0,5 dl kako
0,75 dl punch
500 g marsipan/mandelmassa
200g choklad
 
Eftersom att man behöver nästan en hel sockerkaka till detta recept tänkter jag ger er det ABSOLUT bästa receptet på sockerkaka jag någonsin gjort!! Den blev så himla fluffig och god!
 
Sockerkaka
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
3 dl mjöl
 
Sätt på ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form.
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt och vitt. Ha sedan i vaniljsockret och bakpulvert och blanda noga.
Ha sedan i mjölet. Smält smöret så det blir ganska varmt, ha sedan i varmt vatten i smöret. Så fort du hällt i det i smeten och blandat det jämnt så ska den så fort som möjligt in i ugnen då värmen gör att bakpulvret börjar "Svälla".Grädda den i ca 45min, tills den fått fin färg och är genomgräddad.
 
När kakan har svalnt lite, häll så mycket du ska ha i en mixer och mixa lite snabbt. Ha sedan i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet. Häll i smeten i en spritspåse utan tyll ( Utan något verktyg ).
Färga marsipanen grön eller i någon annan färg och kavla sedan ut den på ett bord pudrat med florsocker.
TIPS; Vi har en plastmatta kan man säga där det står mått på, det gjorde de här mycket lättare då man måste mäta för att göra alla dammsugare lika stora. Så ta fram måttbanden!
Kavla ut ca 30 x 30 cm med marsipan. Du ska sedan dela upp i remsor som ska vara 10cm breda, det blir alltså 3 st remsor. Försök göra ett jämnt lager med smet i mitten av varje remsa och vik sedan ihop kanterna. Skär bitarna så dem är ca 5 cm långa (1 resma ska då bli 6 st kakor). Marsipanen ska va ca 2mm tjock, men det spelar absolut ingen roll! Låt dem vila i frysen medans du smälter chokladen.
Doppa kanterna i choklad och låt sedan vila i frysen igen innan du packar dem!
 
 

snickers cupcakes

Riktigt goda snickersmuffins! Rekomenderar dem till alla!
 
 
Ingredienser
Chokladmuffins
150 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kako
 
Kolaglasyr
50g smör
1,5 dl ljus farin
1dl grädde
4 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Övrigt
jordnötssmör
kolasås
200 g choklad
 
Börja med muffinsen
Sätt på ugnen på 200grader.
Blanda socker och smöret pösigt. Ha sedan i äggen, ett i taget.
Ha i mjölken och sen dem torra ingredienserna. Grädda 15-20min

Låt muffinsarna svalna och bre sedan på ett lager jordnötssmör. Smällt sedan chokladen och täcka hela muffinsen. Låt chokladen stelna i frysen.
 
Gör sedan glasyern. Häll smör, grädden och farin sockret i en kastrull. sätt på låt värme och rör tills sockret har smällt. Låt smeten svalna en stund och ha sedan i florsockret och vaniljsockret.
 
Spritsa eller smeta på glasyern ovanpå den stelnade chokladen och toppa med kolasås och riven choklad!
 

Nutella glass

Jag älskar nougat! Och den är glassen smakar massor med nougat! Mums! Både god och lätt och göra!
Ingredienser
3 äggulor
2 dl socker
2 dl nutella
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
TIPS: Skulle nog säga att det behövs kanske bara 1 dl socker då det blev väldigt sött med både massa socker och nutella!
 
Vispa grädden lätt, så det blir spår efter vispen.
Vispa i en annan bunke ihop äggulorna, sockret och vaniljsockret. Vispa tills det blir pösigt.
Vänd ner äggsmeten i grädden. Ha sedan i Nutellan och rör om.
Lägg i frysen i minst 3h. Ska man göra detta i glassmaskin skulle jag nog ha i lite av nutellan och när glassen är klar så har man i resten av nutellan.
 
RSS 2.0