Choklad&Kaffe Cupcakes

Det här är mina absoluta favorit Cupcakes! Så sjukt goda! Så det här receptet måste ni pröva!
Det enda som är lite knepigt med receptet är att det är så ojämna mått. Men det är det verkligen värt!!
Ingredienser
Cupcakes
1 3/4 dl Mjöl
0,5 dl Kako
0,5 tsk vaniljsocker
3/4 tsk Bakpulver
60 g smör
1 1/4 strösocker
1 ägg
0,5 dl mjölk
alternativ 1/4 dl creme fraiche
(gör muffinsen fluffig och saftig)


Frosting
45 g smör
3 3/4 dl florsocker
75 g philadelphia
3/4 vanilljsocker
0,4 dl kako
3/4 kallt kaffe

Ugn :175 grader.
Börja med muffinsen och vispa ägg,socker och rumstemp. smör till en fluffig smet.
Häll i alla torra ingredienser. Och ha till sist i mjöljen och creme fraichen.
Häll i muffins formar och grädda i 18-22min

Under tiden som muffinsarna gräddas börjar vi med frostingen.
Rör rumstemp.smör med florsocker och kako.
Ha sedan i philadelphian och till sist kaffet som ska vara kallt.
När muffinsarna är klara och har svaltnat är det bara spritsa på och njuta!

Kokostoppar

Har inte bakat något speciellt på jätte länge!
Men idag bestämde jag mig för att göra kokostoppar! Vilket är riktigt gott!
Ingredienser
50 g smör
1 dl socker
2 ägg
5,5 dl kokos

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Häll i resten av ingredienserna och blanda.
TIPS; Man kan smaksätta smeten med lite lime skal, så får man en lite mer "tropisk" smak. Sen kan man hälla i lite rom för att göra få en mer "vuxen" smak!
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma klickarna till toppar med hjälp av två skedar.
Grädda i 15 min (tills dem får lite färg)
TIPS: Man kan låta dem vara som dem är, dem är jätte goda endå. Men man kan lyxa till det genom att ha choklad på!. Man kan antingen doppa dem i choklad eller hälla på som jag gjort och göra fina linjer!

Svärmors sockerkaka

Jag kallar den här kakan för Svärmors sockerkaka för jag fick smaka på den hos Macus när hans Mamma hade bakat,och den var så god! Det är en sockerkaka med "kanelstänk".
Så tänkte att jag skulle pröva att baka den. Dock total misslyckades jag då jag använde en för liten form...ni kan ju tänka er hur ugnen såg ut efteråt..aja här är receptet!

Ingredienser
Sockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att blanda smöret och sockret pösigt. 
Ha i äggen och gräddfilen. 
Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke och häll sedan över det i smörsmeten.
Blanda sockret och kanelen i en liten skål.
Smöra och bröa en STOR sockerkaksform
Häll i halva smeten i formen och häll över hälften av socker och kanel blandingen.
Häll i resten av smeten och häll över ett lager till med socker och kanel.
Avsluta sedan med att lägga på lite smör ovanpå.
TIPS: ta en vanlig oshyvel och hyvla tunna smör skivor och lägg på.
Grädda i 45-60min, prova med sticka.

RSS 2.0