Dammsugare

Nu har jag äntligen testat och göra dammsugare! Var inte speciellt svårt men tog ett tag att göra!
Dem blev riktigt riktigt goda! Ni måste bara testa och göra egna! Kolla gärna på bilderna så förstår ni bättre hur ni ska gå tillväga! ( dock ser den första bilden inte så fräsch ut..)
 
 

Ingredienser
Dammsugare
500 g sockerkaka/muffins
150 g rumstemp smör
0,5 dl kako
0,75 dl punch
500 g marsipan/mandelmassa
200g choklad
 
Eftersom att man behöver nästan en hel sockerkaka till detta recept tänkter jag ger er det ABSOLUT bästa receptet på sockerkaka jag någonsin gjort!! Den blev så himla fluffig och god!
 
Sockerkaka
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
3 dl mjöl
 
Sätt på ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form.
Vispa äggen och sockret riktigt pösigt och vitt. Ha sedan i vaniljsockret och bakpulvert och blanda noga.
Ha sedan i mjölet. Smält smöret så det blir ganska varmt, ha sedan i varmt vatten i smöret. Så fort du hällt i det i smeten och blandat det jämnt så ska den så fort som möjligt in i ugnen då värmen gör att bakpulvret börjar "Svälla".Grädda den i ca 45min, tills den fått fin färg och är genomgräddad.
 
När kakan har svalnt lite, häll så mycket du ska ha i en mixer och mixa lite snabbt. Ha sedan i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet. Häll i smeten i en spritspåse utan tyll ( Utan något verktyg ).
Färga marsipanen grön eller i någon annan färg och kavla sedan ut den på ett bord pudrat med florsocker.
TIPS; Vi har en plastmatta kan man säga där det står mått på, det gjorde de här mycket lättare då man måste mäta för att göra alla dammsugare lika stora. Så ta fram måttbanden!
Kavla ut ca 30 x 30 cm med marsipan. Du ska sedan dela upp i remsor som ska vara 10cm breda, det blir alltså 3 st remsor. Försök göra ett jämnt lager med smet i mitten av varje remsa och vik sedan ihop kanterna. Skär bitarna så dem är ca 5 cm långa (1 resma ska då bli 6 st kakor). Marsipanen ska va ca 2mm tjock, men det spelar absolut ingen roll! Låt dem vila i frysen medans du smälter chokladen.
Doppa kanterna i choklad och låt sedan vila i frysen igen innan du packar dem!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0