Mousse tårta

Gjorde en enkel snabb tårta i brist på tid!
För första gången i världshistorian blev min botten rak på ytan! fantastiskt!! Var jäätte noga med att blanda ihop alla ingredienser, tex bakpulvret så det var jämnt födelat.. Så fick jag inviga mitt tårtfat med snurrplatta, så bra när man ska dekorera!
Jag hade bara i 3 gelatinblad i vaniljmousse för trodde den skulle bli jätte hård annars, men nu blev den jätte lös istället så kunde inte rikigt dekorera som jag ville. Så ha i så mycket som det står i receptet!
 
Vaniljbotten
3 st Ägg
2,5 dl socker
3 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
1 dl Mjölk eller vatten 
50 Smör
 
Hallonmousse
5 dl hallon
1-2 st gelatinblad
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocke
2,5 dl vipsgrädde
 
Vaniljmousse
200 g philadelphia 
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl grädde
5 gelatinblad
 
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175grader.Smöra och bröa en form.
 Vispa ägg och socker pösigt.
Ha i resten av alla torra ingredienser. Värm smöret och mjölken i en kastrull.
Ha i den varma mjölken och blanda. Ställ sedan snabbt in kakan i ugnen och grädda i 35-45 min.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm hallonen och sockret i en kastrull tills hallonen brytits ner.
Sila bort alla kärnor och ställ tillbaka såsen på plattan. Smällt i gelatinbladen i såsen och låt svalna. Ha då i vaniljsockret.
Vispa grädden och häll långsamt i hallonsåsen och blanda väl. låt stå i kylen en stund.
 
Blanda philadelphian, yoghurten,socker och vaniljsocker. Vispa 2 dl av grädden.
Lägg geltainbladen i kallt vatten.
Häll resten av grädden i en kastrull och värm den. smällt i gelatinbladen i grädden.
Blanda den varma grädden med den vispade och blanda sedan i det i philadelphia röran. Låt stå i kylen.
 
Dela kakan på mitten. Ha i hallonmousse i mitten. Ta på locket. Täck och dekorera tårtan med vaniljmoussen och alternativ med bär och choklad.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0