Apelsin tryffel

Prövade att göra tryffel i år. Små runda chokladbollar med smak, kan man säga. Man måste vara noga att följa receptet när man gör tryffel. Och man MÅSTE nästan använda minst 70% choklad. Man kan förstås blanda mörk och ljus choklad. Det gjorde jag men fick då blanda i mer kako för att tryffeln inte stelna av sig själv!
 
 
Apelsintryffel
2 dl grädde
1 tsk honung/sirap
1 msk smör
rivet skal från 1-2 citron
200 g 70 % choklad
 
Gör såhär;
Värm grädden, honungen och smöret. Inte för varm och det får absolut inte koka eller värmas för länge.
Hacka chokladen FINT och lägg i en skål. Riv skalet från 1-2 apelsiner och ha i chokaden.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills choklden smält. Låt svalna och ställ i kylen minst 2 h.
TIPS! Använd en glasskål. Då hinner grädden svalna medans den rinner över chokladen så kan du försäkra dig om att smeten inte kommer skära sig.
Rulla dem till runda bollar och antingen ha dem som dem är eller rulla dem i något gott. Jag använde hackad mandel!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0