Tvåvåningstårta

Gjorde min första tvåvåningstårta för några dagar sen. Gud vilken tid det tog! Men såhär blev reslutatet i alla fall.
Hade en ljus botten och en chokladbotten och den var fylld med dumlefluff och hallongrädde, supergott tillsammans.
Anväde sugarpaste för första gången. Tyckte inte det var gott alls men blev snygg som dekoration.
 
Gjorde en 24 cm chokladbotten och en 18cm vanilljbotten.
Tårtbottnarna hittar ni HÄÄÄR
 
Dumlefluff ( räcker till 2 lager på en tårta)
180g dumle ( ca 1 påse)
3 dl grädde.
 
Hallongrädde (r.t 2 lager på en tårta)
5 dl grädde
200 g hallon
 
Smörkräm
300g smör
6 dl florsocker
2 msk mjölk
1,5 tsk vaniljsocker
 
1 kg sugarpaste
 
Gör såhär
Börja med dumlefluffet.
Hacka dumlen så smått som möjligt.
Värm grädde till kokpunkten ( men det får inte börja koka) och häll över grädden över dumlen och rör tills dumlen löst upp sig. Låt stå i minst 5h eller över natten. När den ska användas så vispar du det fluffigt.
Gör sedan hallongrädden och smörkrämen.
Vispa grädden.
Mosa hallonen och ha antingen i dem som dem är eller sila bort kärnorna inna du blandar det med grädden.
 
Vispa smör och florsocker pösigt. Ha i mjölken och vispa tills krämen fått en vitare färg. Ha sist i vaniljpulvret.
 
Sätt ihop tårtan.
Dela bottnarna i 3 lika stora delar. Jag valde att pensla mina bottnar med lite apelsinjuice mellan lagren.
Spritsa på dumlefluffet och lägg på nästa botten och spritsa på hallongrädde. Gör likadant med båda "tårtorna". 
Täck båda tårtorna med smörkräm och försök att jämna till kanterna så mycket det går.
Kavla ut sugarpaste och lägg på den första bottnen. Ta sugrör och tryck ner i tårtans mitt, där den andra tårtan ska ställas på. Men för att vara säker på¨att när du ställer på din andra botten att tårtan inte ska vicka åt något håll så klipper du sugrören kortare än vad tårtan är hög, så dem inte sticker upp ur tårtan.
Täck sedan den andra tårtan med sugarpaste och ställ på den över den andra. 
Dekorera sen hur du vill. Jag gjorde zebramönster och en snabb rosett!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0