bullbak

Bakade tre olika sorters bullar för några dagar sen! Riktigt goda blev dem såklart!
Det är någonting med bullar, det är något så klassiskt med dem. Man lär sig att baka dem på sitt egna sätt efter att man kommit på vilket recept som blir bäst. Så här bakar jag bullar
 
Bulldeg
1,5 paket jäst
200 g smör
1 liter mjölk
2 st ägg
1 krm salt
1 tsk kardemumma
25 dl vetemjöl ( ca )
 
Smulta jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader(fingervarmt). Häll i saltet och kardemumman.
Häll lite av vätskan över jästen och blanda runt. När jästen löst upp sig kan du hälla i resten. 
Häll i halva delen av mjölet. Tärna sedan rumstemp smöret och ha i degen. Ha i resten av mjölet och även äggen.
Låt vila under 2 dukar i ca 40min.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Dela upp och kavla ut degen så som du vill ha den. ha i fyllning och låt sedan jäsa i 20 min till innan dem åker in i ugnen.
 
Tubbdar (chokladbullar)
Smör
Socker
vaniljsocker
kakao
 
Kavla ut degen till en rektangel. Bre smör över 1/3 del av degen. Strö över en lagom mängd socker,vaniljsocker och kako. Vik sedan över den delen med fyllning och ha på ännu ett lager med fyllning ovanpå den vikta delen.
Vik sedan över den sista delen och dela bullen på mitten om den inte går upp på en plåt. 
Tänk på att vika in alla kanter så att fyllningen inte rinner ut.
'
 
Blåbär/Hallon bullar
Fyllning
200 g mjukt smör
1 dl socker
1 msk kanel
2 1/2 dl bär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse

Kavla ut degen till en rektangel. Blanda smör, socker och kanel. Bred över på hela degen.
Blanda bör majsstärkelse och florsocker. Bred över degen.
Rulla ihop degen och skär bullar i lagom storlek och lägg i bullformar på en plåt.
 
Vaniljknutar
Vaniljsocker
socker
smör
 
Kavla ut degen till en rektangel . Ha på en lagom mängd smör, vaniljsocker och socker på halva degen.
Vik degen på mitten. Gör sedan såhär;
'
 
Låt alla bullar jäsa i 20 min och pensla sedan med ägg och ha på pärlsocker och rädda i 8-10 min
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0