Den perfekta tårtbotten

Har letat länge efter ett bra recept på tårtbotten. Och ha hittat det!
Super lätta att skära,fluffiga o goda!
 
Det är ett lika delar recept.
Vad du behöver;
Mjöl
Potatismjöl
Socker
Ägg
bakpulver
(kakao,vaniljsocker,citron)
 
Ta tre lika stora glas och knäck äggen i ett av dem. Fyll glas 2 med lika mycket socker som ägg.
Fyll sedan glas 3 med hälften mjöl och hälften potatismjöl. ( detta ändras beroende på vilken smak man vill ha)
Vispa äggen och sockret i 5 minuter, inte kortare tid, det ska vara super fluffigt.
Sila i resten av ingredienserna + bakpulver och RÖR tills det blandats.
Sätt ugnen på 150-175 grader(hade ca 160grader). Klä en form med bakplåtspapper, se till att klä högt med papper på kanterna då kakan kommer stiga mycket.
In i ugnen.
 
Här kommer alla mått man ska använda då man ska göra tårtbottnen för att få den perfekt!!

Vanilj- lägg till det i samma glas som vanlija sockret.
Choklad-I det 3;de glaset ta en tredje del av alla ingredienser (kakao,mjöl,potatismjöl)
Citron-skal från 1 citron för 4 ägg och 2 när man använder 8 ägg.
 

Så här många ägg ska du ha;
Till en form på 16 cm i diameter behövs 4 ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 6 ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 8 ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 10 ägg

Vid större form: Lägg till 2 ägg för varje 2 centimeter.Vill du inte ha så hög tårtbotten kan du halvera antal ägg.

Så här mycket bakpulver behöver du:
1 tsk till 2 ägg
2 tsk till 4 ägg
2,5 tsk till 6 ägg
3 tsk till 8 ägg
3,5 tsk till 10-11 ägg
4 tsk till 12-13 ägg

Så här mycket vaniljpulver behöver du om du ska göra vaniljbotten;

1/4 tsk vaniljpulver till 2-4 ägg
1/2 tsk vaniljpulver till 4-6 ägg
3/4 tsk vaniljpulver till 6-8 ägg
1 tsk vaniljpulver till 8-10 ägg osv

Använder du vaniljsocker så tar du dubbelmängd.

Så här länge ska du grädda;
Ca 20 minuter för 2 ägg
25-30 minuter för 3-4 ägg
35-40 minuter för 5-7 ägg
45-50 minuter för 8-10 ägg
55-60 minuter för 11-13 ägg osv
Tänk på att alla ugnar är olika så man får hålla koll.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0