Den perfekta tårtbotten
Socker
Vanilj- lägg till det i samma glas som vanlija sockret.
Citron-skal från 1 citron för 4 ägg och 2 när man använder 8 ägg.
Så här många ägg ska du ha;
Till en form på 16 cm i diameter behövs 4 ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 6 ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 8 ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 10 ägg
Vid större form: Lägg till 2 ägg för varje 2 centimeter.Vill du inte ha så hög tårtbotten kan du halvera antal ägg.
Så här mycket bakpulver behöver du:
1 tsk till 2 ägg
2 tsk till 4 ägg
2,5 tsk till 6 ägg
3 tsk till 8 ägg
3,5 tsk till 10-11 ägg
4 tsk till 12-13 ägg
Så här mycket vaniljpulver behöver du om du ska göra vaniljbotten;
1/4 tsk vaniljpulver till 2-4 ägg
1/2 tsk vaniljpulver till 4-6 ägg
3/4 tsk vaniljpulver till 6-8 ägg
1 tsk vaniljpulver till 8-10 ägg osv
Använder du vaniljsocker så tar du dubbelmängd.
Så här länge ska du grädda;
Ca 20 minuter för 2 ägg
25-30 minuter för 3-4 ägg
35-40 minuter för 5-7 ägg
45-50 minuter för 8-10 ägg
55-60 minuter för 11-13 ägg osv
Tänk på att alla ugnar är olika så man får hålla koll.