Chokladbiskvier

Chokladbiskvier är verkligen det BÄSTA jag vet! Det är så sjukt gott! Tar ett tag och göra men det är det värt.
Att använda mandelmassa i botten är totalt NoNo för mig, man ska använda malen mandel, blir så mycket godare!
Ingredienser
 
Botten
200 g Mandel
3 dl florsocker
2 äggvitor (spara äggulorna!!!!)
 
Fyllning
150 g rumpst.smör
3 dl florsocker
2 äggulor
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
TIPS: Gör helst 1 1/2 satts fylling eller t.o.m dubbla!
 
200g choklad 
 
Gör såhär; 
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Mal mandeln ganska fint, men det får gärna vara lite bitar i så det blir tuggmotstånd.
Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum och häll i resten av ingredienserna och rör försiktigt.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Mjöla ena handen och ha en sked i den andra. Lägg en sked smet i den mjölade handen och försök rulla den med halvstängd hand genom att "kasta" runt den. Ju stora eller små bottnar du vill göra är upp till dig. Man kan även använda spritspåse om man tycker det är lättare.
Se till att ha bra med mellanrum mellan bottnarna då dem "rinner ut" i ugnen. Grädda i 10 min.
 
När alla bottnar är klara så låt dem svalna och börja med fyllningen.
Blanda smöret och florsockret. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda till en len smet.
Ställ in fyllningen i kylen medans kakorna svalnar.
 
När kakorna svalnat så vänder du på dem och lägger på fyllningen, med tex en sked eller spattel.
När alla kakorna har fyllning, så kommer vi till det svåraste momentet..att täcka alla kakor med choklad.
 
Smält chokladen över vattenbad på svag värme. Tricket är egentligen att hitta den perfekta skålen som inte är för stor och som inte blir mindre vid botten. Använd aningen en tång eller fingrarna för att doppa kakans topp i chokladen. 
Ställ dem i kylen ett tag tills chokladen stelnat, sen är dem klara!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0